2016. április 20., szerda

Műanyag nyílászáró XXI. kerület

Műanyag nyílászáró XXI. kerület

Szép műanyag ablak XXI. kerület

Olcsó műanyag nyílászáró csere, kiszerelés, beépítés XXI. kerület régiójában akár 1 nap alatt, országosan is, munkánkra garanciát nyújtva: villámgyors megjelenés a helyszínen, pontosság, sok éves gyakorlat a szakmában 06 70 772 9371, Becze Krisztián.  Meg vagyunk győződve arról, hogy weboldalunkon minden kérdésére kimerítő választ talál, ha ez nem valósulna meg bármilyen oknál fogva, akkor keressen meg minket akár telefonon, akár e-mailben vagy Facebook oldalunkon!

Lehet csökkenteni a fűtési költséget műanyag nyílászárókkal?

Lehetséges, a mindössze arra kell ügyelni, hogy a nyílászáró csukhatósága kielégítő legyen, és az üvegezése korszerű üvegezési technikát foglaljon magába. A lényeg, hiába is csukódik esetleg megfelelően a mostani nyílászárónk, ha nem felel meg az előírásoknak a hőszigetelési tulajdonsága. Ha úgy észleli, mintha huzat lenne a helyiségben, akkor biztos lehet benne, hogy esedékes az ablakcsere. A huzatmentes helyiség kialakítása növeli a komfortérzetet és a melegérzetet is az otthonában. Jól záródó és jó hőszigetelésű műanyag nyílászáró beszerelése, cseréje esetén akár heti 3.500 Ft-ot is meg lehet spórolni, ami belátható időn belül visszahozza az árát!

Érdekes, hogy hány légkamra van egy műanyag ablakban?

Szerepe lehet, feltéve, ha megfelelő szélességű a profilunk. Kis profilszélességű műanyag ablakba nem képesek túl sok légkamrát beépíteni a gyártók, mert meggyengülhet az ablak szerkezete, ami a várható életciklust is rövidíti. VEKA műanyag profil XXI. kerület

Mi a k tényező műanyag ablakoknál?

Ez a hőátbocsátási tényező (U-val is szokták jelölni), amelynek értéke annál jobb, minél kisebb, mert ekkor több hő marad a lakásban. A meglévő nyílászáró kiszerelését és új beépítését esztétikai okokon kívül indokolhatja még a túl magas hőveszteség, ami a régebbi ablakokra jellemző. A légkamrák (akár 6) és a rétegek (akár 3) számának növelésével csökkenthető a k tényező. Egy 0,5 kW/m2K értékű nyílászáró már igen jó minőségűnek számít.

Mi indokolja, hogy szakemberrel történjen a műanyag ablakok beállítása?

A fűtéssel előállított kalóriamennyiség nagy hányada távozik el a nem megfelelő hőszigetelés miatt, ezért a falakon kívül érdemes még kitűnő műszaki paraméterekkel rendelkező műanyag ablakot alkalmazni, azonban sajnos sokakat hidegen hagy a tokok megfelelő behelyezése, tehát a műszakilag is megfelelő beszerelés. A helyiségek energiaosztályát meghatározó épület energiatanúsítvány más szóval lakás zöldkártya adásvételi szerződéshez is mellékelendő, 2012. január 1. óta előírás a tanúsítvány mellékelése.

Mennyi idő alatt térül meg a drágább műanyag nyílászáró?

Ez több tényező függvénye, a tapasztalat szerint a jó minőségű műanyag nyílászáró 1-1,5 év alatt visszahozza az árát.

Mik a fontos szempontok új ablakok megvásárlása során?

A legkülönbözőbb műszaki tulajdonságok összességében alkotják a kiváló tulajdonságokkal rendelkező műanyag ablakot. A teljesség igénye nélkül sorolunk fel néhány kiemelkedő tényezőt: - k hőátbocsátási érték: tárgyaltuk fentebb, ott megtekintheti újra. - üveg: a nyílászáróban 4 mm-16 mm-4 mm vastagságú üveg-légrés-üveg következik. A levegő által kitöltött részben az igényesebb műanyag ablakok esetén nemesgáz-töltés is van (pl. kripton). A hőátadást az üveg rétegei között a gáztöltés akadályozza, azaz kiemelkedő módon alakítja a szigetelést. - profil: keretnek is szoktuk nevezni köznapi nyelven, ez tartja az üveget. A műanyag ablakok kamrás profilokból állnak, a sarokmetszet szemlélteti minden esetben a kamrák elrendezését. - légkamrák: ezek a profilban lévő légrések, számuk növelésével jobbá tehető az ablak hőszigetelése. Sok légkamrás ablakoknál tapasztalhatjuk, hogy bizonyos légrések különleges habbal vannak kifújva, ami tovább emeli a profil hőszigetelését. - vasalat: a kilinccsel mozgatjuk. A jó ablak fontos ismérve a kitűnő minőségű vasalat. - résszellőzés: olyan ablakfunkció, ami lehetővé teszi pl. kimosott ruhák szárításakor, hogy megszabadulhassunk a lakásban felhalmozott párától, és megoldható a légbeszívás is pl. légtömör módon (dichten) záró lakásokban, ahol pl. kandallóval fűtünk. A résszellőztetést helyettesíthetjük átszellőztetéssel is, az energiaveszteség minimális lesz, a falak sem hűlnek ki.

Hogyan kell megtisztítani a műanyag nyílászárókat?

Műanyag ablak tisztítása – műanyag ablak XXI. kerület A nyílászáró profiljai be vannak vonva egy védőréteggel, amely növeli a műanyag nyílászáról élettartamát (az ajtókét is). Emiatt a tisztításnál kerülni kell az erős tisztítószerek és dörzshatású eszközök alkalmazását. Javasoljuk mosogatószer és szálmentes kendő használatát. Ezt az ablaküveg tisztításakor érdemes elvégezni. Van, aki a W5 kendőre és Szilviára esküszik, ami az üveg tisztaságát illeti. Hogyan lehet szépre tisztítani az ablakot XXI. kerület Mit kell tenni ahhoz, hogy az a nyílászáró megőrizze a tartósságát? A karbantartást 1-2 évente érdemes elvégezni, így az ablak képes megtartani hibátlan működését. A profilt mosószeres szivaccsal vagy ronggyal át kell törölni. A vasalatot olajozás előtt érdemes portalanítani, ami történhet pl. egy ecset segítségével is. Ezen kívül javallott átnézni, hogy nincsenek-e kilazult kötések, csatlakozások, ami a használat során előfordulhat.

Ablakcsere folyamata

  1. Ehhez korábban a kollégánk felméri a szóban forgó nyílászárók pontos méreteit.
  2. A szükséges elemek legyártását követően házhoz szállítjuk a beépítendő, új ablakokat.
  3. Ezután hajtjuk végre a cserére szoruló, régi ablakok kibontását és az újak beépítését. Azért jó, ha a kollégáinkra bízza a felmérést, mert megspórolható a kőműves munkák munkadíja, ha pontosan egyezik az új tokméret a régivel.
Felhívjuk a figyelmét a következőre: Mivel a rendelhető méretek teljesen egyediek, ez lehetőséget kínál arra, hogy minimális rombolással, bontással és porral járjon együtt az új elemek beszerelése. Az ablakcsere mellett gyakori kérés az erkélybeépítés, amelynek révén bővíthető a kihasználható, belakható hely mérete..

Miért javasoljuk és választjuk mi is otthonunkba a műanyagból készült ablakokat?

- nem kell csiszolni, nem úgy, mint a fa nyílászárókat - nem igazán fakulnak ki az idő múlásával, ellenállóbbak az ultraibolya sugárzással szemben - a műanyag ablakok nehezebben deformálódnak - megfelelő kamrakialakítással javítható a hangszigetelés - alacsonyabb gyártási költségek mellett kivitelezhető Nyílászárók beszerelése újonnan épített lakásokba A PUR habon kívül párazáró és páraáteresztő elemek szintén felhasználhatók a műanyag ablakok berakásához. Ablakcsere régi panelházakban Ilyenkor a munkát mindig a régi tok kiszerelésével kezdjük. A kiszereléskor gyakran bontást kell alkalmaznunk, de mindig nagyon ügyelünk arra, hogy az épület, fal a lehető legkisebb mértékben sérüljön. Nyílászáró cseréje téglafalban Ha a régi tok kibontását is kéri, akkor teljesen kiszereljük a régi tokot is, és beépítjük az újat, ilyenkor a helyreállítási, visszajavítási munkákat is elvégezzük. Ha a régi tok bent marad a falban, akkor csak a szárnyakat akasztjuk le, és a zsanérok levágásával a régi tokba helyezzük az új ablakot. Esztétikailag ez csúnyább megoldás, és csökken az üvegfelület is a régi és az új tok miatt. Mennyibe kerül egy műanyag ablak? Az ablakok árán kívül lényeges szempontok, hogy hol kell a beépítést végeznünk, illetve a helyi feltételeken kívül milyen nagyságrendű összegről szól a rendelés. Legyen szíves elküldeni a konkrét méreteket, és megkeressük kedvezményes árajánlatunkkal! Műanyag erkélyablak XXI. kerület Ingyenes a felmérés? Igen, ügyfeleink számára ingyenes, hiszen ők megbíznak szakértelmünkben, tapasztalatunkban, és elfogadják akciós árajánlatunkat. Ekkor minden esetben csökkentjük a végén fizetendő összeget a kiszállási díjjal. Miért nem tartjuk egyébként etikusnak az ingyenes kiszállásos/felméréses „beetetést”? Ebben az esetben mindenféle ingyenesség hirdetése pszichológiai trükk, amit szeretnének beleverni az emberek fejébe. Nincsenek csodák: az üzemanyag és az idő mindenkinek pénz. Sajnos sok olyan érdeklődővel találkoztunk, akik csak emberekkel szeretnének beszélgetni, ezek elrabolják az időt a tényleges megrendelőktől, amilyen reményeink szerint pl. Ön is. Akik beszállnak az ilyen ingyenes felméréses játékba, azok valójában a fizető ügyfelekkel fizettetik ki azt az üzemanyagot és időt, amit a haszontalan érdeklődőkre pazaroltak. Mi ebben nem szeretnénk részt venni. Nincsenek csodák: az üzemanyagért mindenki fizet. Fontolja meg ezeket a szempontokat, mielőtt feltűnően kedvező akciót hirdető céghez fordul. A fentiektől függetlenül mégis előfordulhat, hogy a fent részletezett indokok ellenére éppen otthona mellett haladunk el, ilyenkor tényleg ingyenesen tudjuk biztosítani a helyszíni felmérést, ez azonban a ritkább esetek egyike. Kitört ablaküveggel nem foglalkozunk, arra ott vannak az üvegesek. A mások révén beszerelt nyílászárókkal semmiképpen nem (a Bauhausban vásárolt termékekkel sem) foglalkozunk. Probléma esetén keresse meg a beszerelést végző vállalkozást.

A megrendelt műanyag ablak árában az alábbi tételek szerepelnek:

- Helyszíni felmérés - Az új nyílászárók méret szerinti gyártása - Ablak bontása - Az új ablakok beszerelése - A korábbi nyílászárók elvitele - Felmerülő pluszköltségek, szereléshez felhasznált egyéb eszközök, alkatrészek 3-rétegű üveg utólagos beszerelése XXI. kerület

Mit nyer azzal, ha minket választ XXI. kerület régiójában?

- Nem vállaljuk túl magunkat, elvégezzük a munkát a megegyezett időpontra - Szakképzett, több éve vagy akár évtizede a szakmában tevékenykedő szakemberek - Ha korábban elkészülnek a megrendelt termékek, hamarabb vállaljuk a munka elvégzését - Kérésre akár szombaton vagy vasárnap is számíthat ránk - Számos referenciával rendelkezünk - A legsajátosabb, egyéni igényeit is ki tudjuk elégíteni az ablakok méretével, színével, nyithatóságával, vagy bármilyen egyéb paraméterével kapcsolatban - Az egyedi igényeknél is említett komplett RAL színskála szerinti ablakok biztosítása - Műanyag ablak akár előleg nélkül is! - Az ablakokat kitűnő műszaki tulajdonságokkal, a legjobb ár-érték aránnyal kínáljuk - Szavatoljuk az általunk végzett munka műszakilag tökéletesen kivitelezett módját, tartósságát - Országos lefedettséggel működünk A leggyakoribb tévedések, amit sokan elkövetnek a nyílászárók kiválasztásakor
  1. Nem járnak utána annak a vállalkozásnak, akire akár több százezer forint sorsát bízzák. Sokan sajnálják rá az időt, pedig sok mérgelődéstől óvnák meg magukat, ha vennék rá a fáradságot. Saját magáról mindenki azt állít, amit akar, de az elégedett ügyfélnél nincsen jobb reklám!
  2. Csak szakértő bevonásával válassza ki az Ön lakása számára ideális nyílászárót! A nyílászárók megtekintésekor is kérje ki tapasztalt szakember tanácsát
  3. Ne vegyen meg olyan ablakot, amelyre nincs legalább 1 év garancia!
  4. Keressen rá az interneten a vállalkozás adószámára, akivel szeretné a munkát végeztetni! Csak valóban létező, leinformált, feketelistán nem lévő, NAV tartozással nem rendelkező, jól működő céggel szerződjön le, különben futhat a pénze után!
  5. Lényegesnek tartjuk a nyílászáró résszellőzési, illetve átszellőzési képességét is, mert a pára áteresztését érdemes nem kispórolni az új nyílászáróból.

Milyen méretű ablakot válasszak?

Kiemelt jelentőségű tényező műanyag és fa keretű ablakoknál is, hogy az ablak méretét nem pusztán az üveg, hanem a teljes keretméret szabja meg. Tehát a méret megadásánál ezt a kívánt méretet kell megadnia nekünk úgy, hogy először a vízszintes, majd a függőleges méret szerepeljen (pl. 90 x 120, amely esetben 90 cm széles és 120 cm magas tokkal rendelkező ablakra van szüksége). Lényeges még azt megemlíteni, hogy amikor a tervező a bevilágítási értékeket számolja a helyiségek alapterületének, tájolásának és a lakás beosztásának figyelembe vételével, akkor a világító felületet számítja ki, ennél mindig érdemes egy kicsit nagyobb nyílászárót rendelni, hiszen a tok és esetleg a redőny is levesz a fényt áteresztő felületből.

Színben mit válasszak?

Megfelelve a többség elvárásainak fehér színű, PVC anyagú nyílászáróra adunk ajánlatot, de ha igény merül fel rá, bármilyen más színben vagy fóliázással rendelkező nyílászáróra is szívesen számolunk Önnek egy árat. A fóliázás és festés nincs benne az alapárban, ez jellemzően mintegy 1/3-ával drágítja a végösszeget. A fólia ellenálló az ultraibolya sugárzással szemben, a választott színhatás azonban csak az Ön ízlésén múlik.

Jobbos vagy balos ablakot válasszak?

Nagyságrendi különbség lehet a nem nyíló és a nyíló ablakok között, hiszen a fix nyílászáró nem tartalmazza pl. a végösszeget növelő zsanért és vasalatot. Ha megfontolás nélkül szeretné kihagyni a nyitás lehetőségét, fontolja meg, hogy hogyan fogja tisztítani az ablakot, illetve kivitelezhető-e a megfelelő levegőcsere az adott térben. A nyitási mód eldöntése alkalmával vegyen figyelembe más tényezőket is (pl. tervezett bútorok), mert a belső adottságok szűkíthetik később a mozgásterét. A nyitási sugár csökkentésére lehet osztott ablakokban is gondolkodni. Néhány jellemző ablaktípus az alábbiakban látható a tipikus ablaknyitási módokkal: Ablak nyitási módjai XXI. kerület Balos jobbos ablak befelé nyíló Számít, hogy hol kell felszerelni az ablakot? Lényeges tényező az ajánlatunk kiszámításánál, hogy Budapesttől milyen távol kell felszerelni az új ablakokat, mert ez befolyásolja az ajánlati összeget is. Ideális esetben a felméréstől, az ablak leszállításán keresztül egészen a beépítésig mindent egy helyről rendel meg, így bármilyen kétes esetben kiküszöbölhető a felek kölcsönös okolása. Az ablak beépítés kiszállási díjakat a következő térképen tekintheti meg: ablak beépítés ára XXI. kerület Melyek a legfontosabb plusz elemek, amelyek felszerelése javasolt? Ha redőny, szúnyogháló, párkány szükséges a nyílászárón kívül, számíthat ránk ezen a területen is. Az árnyékoló redőny gyártható pl. műanyagból, a szúnyogháló lehet rögzített vagy felhúzható kivitelű, a szoba páratartalmától függően alkalmazható légbefúvó. A kapott ajánlatok mérlegelése Jótanácsunk: mivel fontos szempont a megfelelő kivitelező okos kiválasztása, azt ajánljuk, hogy minden ajánlatadónak ugyanazt az ajánlatkérést küldje el, és mindenkitől ugyanazt a tételes árajánlatot kérje el. Csak ezáltal válnak egymással összehasonlíthatóvá a cégek ajánlatai, különben almát a körtével, legjobb esetben is jonatánt starkinggal tud összehasonlítani. A bontásra általában egyösszegű ajánlatot szoktak adni a cégek. A beépített műanyag nyílászárók felülvizsgálata Elengedhetetlen fontosságú, hogy az ablakok beszerelése, cseréje után maga a tulajdonos járjon a végére annak, hogy valamennyi lépés előírásszerűen, az elvárások szerint történt. Ellenőrizze, hogy minden ajtó és ablak megfelelően nyitható, jól működik és záródik. Valamennyi szempont ellenőrzése után tételesen nézze át még a beépítést végző munkatársaink helyszínen tartózkodásakor, hogy mindent megkapott-e, és a nyílászárók beszerelése kifogástalan állapotban, sérülésmentesen történt-e. Ha bármilyen problémát észlel, akkor a kollégák azon nyomban megpróbálják orvosolni, még a helyszínen. Nyílászárók cseréje alkalmával a kiszerelést a lehető legkevesebb rongálással végezzük, és arra törekszünk, hogy mindent egy oldalról, az esetek 95%-ában belülről végezzünk, így a lakás külső homlokzatán minél kevesebb látható szerelési nyom keletkezik, a belső hibákat apróbb fal restaurálási műveletekkel kijavítjuk.

,,,,,,,,,,,

  Műanyag ablak átvétele XXI. kerületAlacsony költségű műanyag ablakcsere, kiszerelés, beépítés XXI. kerület területén már 24 órán belül, országosan is, munkánkra garanciát nyújtva: gyorsaság, pontosság, 10 éves múlt a szakmában 06 70 772 9371, Becze Krisztián.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése